Feeds RSS
Feeds RSS

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Μύρισε Χριστούγεννα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς


Μύρισε Χριστούγεννα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς 🎄🎅!! Η ομαδική δουλειά λειτούργησε άψογα σε ένα διαθεματικό πρότζεκτ που συνδύασε το πρόγραμμα Erasmus+, τη δράση "Εκτάκια υιοθετούν Πρωτάκια" και πολλά γνωστικά αντικείμενα, με βάση τις αρχές του Project Based Learning🎓! Με αφορμή ένα άρθρο για τη διατροφή, που έπρεπε να γράψουμε για τη διασχολική εφημερίδα του Erasmus+ "YesNews, σκεφτήκαμε ,όχι μόνο να παρουσιάσουμε, αλλά και να φτιάξουμε ένα παραδοσιακό, Καστοριανό, χριστουγεννιάτικο γλυκό... τους "Σάλιαρους"!!!!
Τη συνταγή ανέλαβαν να υλοποιήσουν τα Εκτάκια μαζί με τα Πρωτάκια που έχουν "υιοθετήσει". Οι συνταγές γράφτηκαν εις διπλούν, ώστε να ανταποκρίνονται στο γνωστικό επίπεδο και των δύο τάξεων και να μπορούν να διαβαστούν από όλους (Γλώσσα) ! Τα Εκτάκια έπρεπε, επιπλέον, να αποκρυπτογραφήσουν τη δοσολογία των υλικών στη δική τους συνταγή, λύνοντας άριθμητικες παραστάσεις και όχι μόνο (Μαθηματικά) !Στη συνέχεια, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών , δημιουργήθηκε το μίγμα των υλικών (Φυσικές Επιστήμες) και κάθε μαθητής έπλασε το δικό του γλυκό κομμάτι (Εικαστικά)! Αφού ψήθηκαν οι "Σάλιαροι", διακοσμήθηκαν με άχνη ζάχαρη και όλοι μαζί οι μαθητές τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια 🎼🎶 (Μουσική)! Το σίγουρο είναι ότι οι φωτογραφίες μπορούν να αποτυπώσουν, στο ελάχιστο μόνο, αυτή την όμορφη μέρα!!!
Μαθητές, δάσκαλοι, το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου και το κυλικείο (όπου έγινε το ψήσιμο)) απέδειξαν για άλλη μια φορά, ότι "η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει" 👊 και η συνεργασία μόνο ωραία αποτελέσματα μπορεί να δώσει!!!
Teamwork makes the good work🙌!!!Thank you, all🙏🙏!!! @ 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και καπέλο

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό και εσωτερικός χώρος