Feeds RSS
Feeds RSS

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Συγχαρητήρια επιστολή από τον κ.Ηλία Μαμαλάκη για τους νικητές του διαγωνισμού " Σχολικά Μαγειρέματα"





Είναι εξαιρετικά σημαντικός ο διαγωνισμός ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες πήρε τέλος και ήδη έχουμε τα αποτέλεσμά του στα χέρια μας. Είναι όμως ακόμα σημαντικότερο η πολυάριθμη συμμετοχή μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα.

Μελετώντας τις συνταγές που στείλανε κατάλαβα ότι με περίσσια επιμέλεια γονείς, δάσκαλοι και παιδιά επιμελήθηκαν με προσοχή τις συνταγές που στείλανε. Ήταν πραγματικά παραδοσιακές εκτός από ελάχιστες που απέπνεαν ένα δημιουργικό χαρακτήρα ο οποίος είναι πολύ αποδεκτός απ’ όλους μας.

Θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές του διαγωνισμού, σε όλους τους συμμετέχοντες που αξίζουν ένα τεράστιο μπράβο και με ιδιαίτερη συγκίνηση δίνω τα συγχαρητήρια μου στους νικητές. Θέλω πάντα στα σχολειά της χώρας μέσα από την καθημερινή δουλειά της μάθησης να βγαίνουν απλά μικρά γεγονότα σαν αυτό το διαγωνισμό για τον πολιτισμό και τη μόρφωση των παιδιών.

Η μεγάλη μου επιθυμία για το μέλλον είναι ο επόμενος διαγωνισμός να γίνει για φαγάκια που έχουν μαγειρέψει τα ίδια τα παιδιά με την βοήθεια των γονιών τους και έχουν μια χειροπιαστή εμπειρία της καθημερινής μαγειρικής. Κάτι που θα μπορούσαν να το εκφράσουν σαν ένα μικρό μυθιστόρημα.


Και πάλι συγχαρητήρια

Ηλίας Μαμαλάκης