Feeds RSS
Feeds RSS

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Μια νέα αποστολή στο eTwinning!



Μετά από την ολοκλήρωση των δύο Χριστουγεννιάτικων έργων μας στη δράση eTwinning ,αναλάβαμε μία καινούρια αποστολή.Συμμετέχουμε σε ένα νέο έργο μαζί με άλλα 75 ευρωπαϊκά σχολεία.Το έργο έχει τον τίτλο: "Little Twinny's Adventures in Europe" -Oι περιπέτειες του μικρού Τwinny την Ευρώπη.
Η κεντρική ιδέα της εργασίας αυτής έχει ως εξής:Οι μαθητές από διάφορα ευρωπαϊκά σχολεία θέλουν να μοιραστούν πληροφορίες για την καθημερινότητα ,το σχολείο και τον τόπο τους.Αντί να στείλουν απλά ηλεκτρονικό υλικό , επινόησαν έναν ξεχωριστό τρόπο για να εργαστούν.Δημιούργησαν έναν εικονικό "φίλο" με τη μορφή καρτούν ( τον Twinny ) και αποφάσισαν να τον "προσκαλέσουν" με τη σειρά στα σχολεία τους.Έτσι ο Τwinny θα ταξιδέψει συμβολικά σε όλες τις χώρες και μέσω αυτού οι μαθητές θα επικοινωνήσουν και θα ανταλλάξουν υλικό.
Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε μια ιστοσελίδα στην οποία αναρτώνται φωτογραφίες καθώς και το ημερολόγιο των επισκέψεων.
Έτσι όλοι μπορούμε να "ταξιδέψουμε" εικονικά στην Ευρώπη ,γνωρίζοντας μάλιστα ιδιαίτερες περιοχές και ξεχωριστα ήθη και έθιμα.
Εμείς θα εργαστούμε πάνω σ'αυτό το έργο την εβδομάδα 20 με 25 Μαρτίου.Επιλέξαμε αυτή την χρονική περίοδο για να μοιραστούμε με τους συνεργάτες μας την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου,που δεν είναι ευρύτατα γνωστή στην Ευρώπη.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την δουλειά μας μέσα από τους "Bloggers...." ΄αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα του Τwinny που θα υπάρχει ως σύνδεσμος.


http://twinnysadventures.blogspot.com/ ( κάντε κλικ)