Feeds RSS
Feeds RSS

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Παιχνίδι εξάσκησης !


Mήπως ξεχάσατε τον πολλαπλασιασμό;
Τώρα που τελειώσαμε την ενότητα με τα κλάσματα και ξαναμπαίνουμε στον πολλαπλασιασμό ,καιρός να τον ξαναθυμηθούμε.Μπορείτε να εξασκηθείτε διασκεδάστικά με το παρακάτω παιχνίδι:
(κάντε "κλικ" στον παρακάτω σύνδεσμο):

Παιχνίδι εξάσκησης στον πολλαπλασιασμό

Σημείωση: Στην καρτέλα " ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ" στα δεξιά του ιστολογίου θα μπορείτε να παίζετε και ταυτόχρονα να μαθαίνετε.Καλή διασκέδαση ,λοιπόν!

Οι αστεροειδείς της Τρωικής Ομάδας



Η ελληνική μυθολογία έχει " δανείσει" στην παγκόσμια αστρονομία, πληθώρα ονομάτων.Έτσι και οι ήρωες του Τρωικού Πολέμου έχουν δώσει τα ονόματα τους σε μία ομάδα αστεροειδών που ονομάζεται"Τρωική Ομάδα".
Οι αστεροειδείς είναι μικρά σώματα του Ηλιακού Συστήματος, που στρέφονται γύρω από τον Ήλιο.


ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑΣ

Ο αστεροειδής 911 Αγαμέμνων (911 Agamemnon), που ανακαλύφθηκε το 1919 και ανήκει στην Τρωική Ομάδα, πήρε το όνομά του από τον μυθικό αυτό βασιλιά.
Έχει σταθερή απόσταση από τον Ήλιο και τον Δία κατά την κίνησή του. Ανακαλύφθηκε στις 19 Μαρτίου 1919 από τον Καρλ Βίλχελμ Ράινμουθ (Karl Wilhelm Reinmuth), που παρατηρούσε από τη Χαϊδελβέργη (Heidelberg) της Γερμανίας.

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

Η Ιφιγένεια (Iphigenia) είναι ένας μεγάλος και σκουρόχρωμος αστεροειδής της Κύριας Ζώνης Αστεροειδών . Ανακαλύφθηκε το 1870 από τον Κρίστιαν Χ.Φ. Πέτερς, που παρατηρούσε από το Κλίντον της πολιτείας της Νέας Υόρκης, και πήρε το όνομα του ομώνυμου προσώπου της ελληνικής μυθολογίας.




ΕΚΤΟΡΑΣ

O 624 Έκτωρ ανακαλύφθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1907 από τον Kopff, A.