Feeds RSS
Feeds RSS

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Erasmus Plus!!!

Φωτογραφία της Alexandra Michalopoulou.
Φωτογραφία της Alexandra Michalopoulou.
Φωτογραφία της Alexandra Michalopoulou.Φωτογραφία της Alexandra Michalopoulou.


Μετά από προετοιμασία και επιμονή σχεδόν δύο χρόνων, κερδήθηκε ένα προσωπικό στοίχημα και μια καινούργια περιπέτεια ξεκινά!!!


 Ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα erasmus+ (πρώην comenius), στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της Καστοριάς- αυτή τη φορά- είναι γεγονός!!! 

Σε ένα πρόσφορο έδαφος, με την ομόφωνη στήριξη και συμμετοχή όλων των συναδέλφων, το πρόγραμμα "Young European Journalists: Listen to our voice" ξεκινά να υλοποιείται!!! 

Συνεργάτες μας στο έργο αυτό είναι 4 ευρωπαϊκά σχολεία από την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία και την Φινλανδία!!! Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την ΕΕ!!!


Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να διευρύνει τους ορίζοντες των παιδιών,και να τα οδηγήσει στην Ευρωπαϊκή τους ταυτότητα. Μέσα από κοινές δραστηριότητες,τα παιδιά θα μάθουν να συνεργάζονται,να ερευνούν ,να επικοινωνούν και ν’ ανταλλάσσουν απόψεις με παιδιά από διαφορετικές χώρες. Θα έρθουν σ’ επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς, θα συλλέξουν πληροφορίες για τις συνεργαζόμενες χώρες και θα μάθουν να σέβονται  τα ήθη και τις παραδόσεις τους.

Έμφαση θα δοθεί επίσης στην ανάπτυξη επικοινωνίας στις ξένες γλώσσες και στη χρήση των νέων τεχνολογιών. 
Το τελικό προϊόν θα είναι η δημιουργία διαδικτυακής αλλά και έντυπης εφημερίδας, με τους μαθητές να μετατρέπονται σε μικρούς δημοσιογράφους.





ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ