Feeds RSS
Feeds RSS

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

eTwinning-Το πρώτο " ταξιδιάρικο κουτί" είναι εδώ!!

Το πρόγραμμα eTwinning της Ά Τάξης προχωράει και ήδη λάβαμε το πρώτο ταξιδιωτικό κουτί από ένα σχολείο της Σλοβενίας.
Έχουμε ήδη δουλέψει πάνω στο χάρτη της Ευρώπης.Ψάξαμε και βρήκαμε όλες τις χώρες με τις οποίες θα συνεργαστούμε ,τις χρωματίσαμε και χαράξαμε την ¨αλυσίδα ¨των σχολείων.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα 11 κουτιά.Ένα κουτί από κάθε σχολείο που συμμετέχει.Από κάποιες χώρες ( Τουρκία,Πολωνία ) συμμετέχουν πάνω από ένα σχολεία.






Πρώτος σταθμός για το κουτί της Σλοβενίας είμασταν εμείς.Το κουτί ήταν γεμάτο από φωτογραφίες των μαθητών του Σλοβένικου σχολείου.Μέσα είχε ένα κουκλάκι μασκότ της τάξης τους ,τον Quizzy.
Όλοι οι μαθητές παρουσίασαν τον εαυτό τους σε ένα άλμπουμ γράφοντας κάποιες πληροφορίες στην αγγλική γλώσσα ( με τη βοήθεια της δασκάλας τους).

Αφού λάβαμε το κουτί και επεξεργαστήκαμε το περιεχόμενο του συζητήσαμε για το ποια πράγματα θα στείλουμε εμείς στους μαθητές της Σλοβενίας.Έτσι γράψαμε μια μεγάλη λίστα με πιθανά αντικείμενα: ζωγραφιές,χειροτεχνίες,σημαία ελληνική,τραγούδια,παραδοσιακά γλυκά,φωτογραφίες,μπρελόκ,σχολική εφημερίδα κ.α.Λόγω στενότητας χώρου καταλήξαμε να ετοιμάσουμε και να στείλουμε τα εξής:ένα cd με αντιπροσωπευτική ελληνική μουσική διαχρονικής και διεθνούς αξίας( Χατζηδάκης,Θεοδωράκης,παραδοσιακά κ.α),συσκευασμένα παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα (παστέλι,μαντολάτο),ένα cd-rom όπου θα παρουσιάζουμε το σχολείο και την τάξη μας ,μια ζωγραφισμένη ελληνική σημαία και ζωγραφιές των παιδιών. Το κουτί θα σταλεί στον επόμενο σταθμό της ¨αλυσίδας¨που είναι ένα σχολείο στην Τουρκία.Αυτοί θα προσθέσουν τα δικά τους δώρα και αφου το κουτί περάσει από όλους τους ¨σταθμούς¨θα επιστρέψει γεμάτο εκπλήξεις στη Σλοβενία.Το ίδιο θα κάνουμε κάθε φορά με όλα τα κουτιά που θα έρθουν σε εμάς.

Παράλληλα ετοιμάζομαστε να στείλουμε και το δικό μας κουτί ώστε να ξεκινήσει και αυτό το δικό του ταξίδι στις 8 χώρες και τα 11 σχολεία του προγράμματος.