Feeds RSS
Feeds RSS

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Christmas traditions in Italy-Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις στην Ιταλία-Πρόγραμμα eTwinning -Γ΄τάξη.

Check out this SlideShare Presentation:
Christmas traditions in Italy-Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις στην Ιταλία!
View more documents from alexmichal.


Oι φίλοι μας από την Ιταλία ,από το σχολείο LCS " SETR.VACCAROSSI και η δασκάλα τους Francesca Savarese ,εκτός από τη Χριστουγεννιάτικη κάρτα τους μας έστειλαν μία παρουσίαση για τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα και τις παραδόσεις στη χώρα τους.
Μας πληροφορούν ,λοιπόν, ότι στην Ιταλία η χριστουγεννιάτικη περίοδος ξεκινάει 8 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα.Μπάντες μουσικών, που είναι ντυμένοι σαν βοσκοί ,περιδιαβαίνουν τους δρόμους και παίζουν γιορτινές μελωδίες.
Τα σπίτια και οι δρόμοι είναι στολισμένα και οι Ιταλοί αγαπούν ιδιαίτερα τις Φάτνες.Το ιταλικό γιορτινό τραπέζι περιλαμβάνει εκλεκτά πιάτα .Για τους Ιταλούς, η παραμονή των Χριστουγέννων ,σύμφωνα με τη θρησκεία τους(Καθολικοί) απαιτεί νηστεία.Έτσι το κύριο πιάτο της ημέρας αποτελείται παραδοσιακά από ψάρι.Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι όμως ,την επόμενη μέρα , είναι πολύ πλούσιο και οι Ιταλοί προτιμούν τα ζυμαρικά, τα λαχανικά και το αρνί.

Το παραδοσιακό γλυκό είναι το κέικ Πανετόνε ,με σταφίδες και αποξηραμένα φρούτα .
Α...!!!! και κάτι άλλο! Στην Ιταλία τα δώρα στα παιδιά δεν τα φέρνει ο Αη Βασίλης αλλά η μάγισσα Μπεφάνα που μοιράζει δώρα στα καλά παιδιά και κάρβουνα στα άτακτα!
Ευχαριστούμε πολύ τους Ιταλούς φίλους μας και τους ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα!!!!