Feeds RSS
Feeds RSS

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

'Ενας χρόνος Comenius!!!

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την έναρξη του ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS στο σχολείο μας ,με τίτλο "Space Teds Adventures Around Europe". 
Ένα ταξίδι γνώσης ,ανακάλυψης ,νέων εμπειριών!

 
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των 10 ευρωπαϊκών χωρών συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια αξιολόγησης των δραστηριοτήτων του πρώτου χρόνου του προγράμματος και κοινοποίησαν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα του Comenius10.eu.
Kαι  οι δικοί μας μαθητές περιέγραψαν τις εμπειρίες τους και αξιολόγησαν τη δική τους συμμετοχή στο πρόγραμμα.

 
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:
Όλοι οι μαθητές δήλωσαν πώς μέσα από τις δραστηριότητες του COMENIUS βελτίωσαν τις γλωσσικές τους ικανότητες στα Αγγλικά και ενισχύθηκε η αυτοπεποίθηση τους όσον αφορά την επικοινωνιακή τους ικανότητα.

Όλοι οι μαθητές είναι ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι γνώρισαν νέες κουλτούρες, ήθη και έθιμα, πολιτιστικά στοιχεία  από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Οι περισσότεροι από αυτούς έκαναν νέους φίλους και χρησιμοποίησαν τις νέες τεχνολογίες για να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Βελτίωσαν τις δεξιότητες τους στη χρήση των Νέων Τεχνολογιών δημιουργώντας ποικίλο οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο ,παρουσιάσεις power point).
 Iδιαίτερα θετική ήταν η επαφή και η αλληλεπίδραση των μαθητών με τους ξένους εκπαιδευτικούς που επισκέφθηκαν το σχολείο μας και πραγματοποίησαν διδακτικές δραστηριότητες μαζί τους.

Από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν οι μαθητές ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα με :
Την ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων ευχών και τραγουδιών/καλάντων μέσω Skype.

Tις δραστηριότητες για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τις μεταμφιέσεις.

Την δραστηριότητα με το Παγκόσμιο κύπελο ποδοσφαίρου και τα παραδοσιακά παιχνίδια.
Τον διαγωνισμό COMENIUS LOGO CONTEST.
Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς της παιδαγωγικής ομάδας του COMENIUS , η εμπειρία του πρώτου χρόνου αξιολογήθηκε ως ιδιαιτέρως θετική καθώς :
Όλοι οι συνεργάτες τηρούν το χρονοδιάγραμμα και ανταποκρίνονται  στις απαιτήσεις του προγράμματος.

Η αλληλεπίδραση με τους άλλους  εταίρους της σύμπραξης ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και η μέχρι τώρα συνεργασία μας   αποτιμάται θετικά.

Δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα καθώς η παιδαγωγική ομάδα συνεργάστηκε ομαλά και όλα τα μέλη συνέβαλλαν στην επιτυχή και έγκαιρη πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων ,των επισκέψεων αλλά της υποδοχής των εταίρων στο σχολείο μας.  
 Στην προσπάθεια μας αυτή αρωγός στάθηκε και στέκεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που μας συμπαραστέκεται ηθικά αλλά και οικονομικά.  
Ο δεύτερος χρόνος COMENIUS ξεκίνησε και το ταξίδι συνεχίζεται!!!!!! 
Αναλυτικά οι δραστηριότητες 2013-2014 στην παρακάτω παρουσίαση