Feeds RSS
Feeds RSS

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Πρώτη Διακρατική Συνάντηση Erasmus στο Villerest της Γαλλίας


Στις 8-11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου μας, στο Villerest της Γαλλίας και συγκεκριμένα στο σχολείο Ecole Primaire La Lie.

Από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς συμμετείχαν η συντονίστρια του προγράμματος Αλεξάνδρα Μιχαλοπούλου, ο δάσκαλος και υποδιευθυντής του σχολείου Γιώργος Τσιάντας και ο δάσκαλος Φυσικής Αγωγής Χαράλαμπος Σλημιστινός.

Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε συναντήσεις όπου συζητήθηκε διεξοδικά η πορεία του έργου και έγινε η ανάθεση αρμοδιοτήτων.Επιπλέον παρακολούθησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια που διεξήχθησαν υπό την ευθύνη εκπαιδευτικών φορέων της περιοχής και  ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου όπου παρακολούθησαν την εκπαιδευτική διαδικασία. Επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και έγιναν δεκτοί από εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου.Μετέδωσαν δείγματα της ελληνικής κουλτούρας, παραδίδοντας μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών. Τέλος ξεναγήθηκαν στο τεχνικό Γυμνάσιο SEGPA στη Roanne, που αποτελεί ένα πρότυπο γυμνάσιο για μαθητές/τριες με μαθησιακές δυσκολίες.


Ένα θερμό καλοσώρισμα στο Ecole Primaire La Lie


A warm welcome to Ecole Primarie La Lie-France



Meeting




Erasmus Meeting



College SEGPA





Visiting College SEGPA