Feeds RSS
Feeds RSS

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Οι Μυρμιδόνες!

Ρωτήσατε...Να οι απαντήσεις!!


-Ποιοι ήταν οι Μυρμιδόνες;Οι Μυρμιδόνες ήταν αρχαίος πολεμικός λαός που κατοικούσε, σύμφωνα με τον Όμηρο, στη Φθία, τη σημερινή Θεσσαλία, και ήταν υπήκοοι του Αχιλλέα. Σύμφωνα με άλλη παράδοση, οι Μυρμιδόνες ήταν κάτοικοι της Αίγινας. Αυτοί δημιουργήθηκαν από το Δία, μεταμορφώνοντας σε ανθρώπους τα μυρμήγκια του νησιού, για να μην είναι μόνος εκεί ο γιος του Αιακός και χωρίς υπηκόους.
- Ο Όμηρος ήταν τυφλός εκ γενετής;

Η υπόθεση ότι ο Όμηρος ήταν τυφλός από τη γέννηση του δεν μπορεί να είναι αληθινή ,σύμφωνα με αναλύσεις ειδικών.Οι έρευνες που έγιναν αποδεικνύουν ότι ένας τυφλός ,εκ γενετής ,άνθρωπος δε μπορεί να περιγράψει με τόσο παραστατικό τρόπο τον κόσμο που τον περιβάλλει αφού δεν τον έχει δει ποτέ.
Συμπερασματικά, αν ο Όμηρος ήταν τυφλός, αυτό συνέβη σε προχωρημένη ηλικία, μετά τα πενήντα και αφού συνέθεσε τα αθάνατα έπη του.
Απ' όσα μέχρι τώρα αναφέρθηκαν, συνάγεται ότι ο ποιητής δεν ήταν εκ γενετής τυφλός (συγγενής καταρράκτης) και φυσικά ούτε έχασε το φως του σε νηπιακή ηλικία (συγγενές γλαύκωμα). Η παράδοση, όμως, τον θέλει τυφλό γέροντα, υποβασταζόμενο να περπατεί στα χωριά της βόρειας Χίου. Στην Βολισσό ακόμη και σήμερα μιλούν για (κάποιο χάλασμα) ερείπια του σπιτιού του Ομήρου.