Feeds RSS
Feeds RSS

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Επιτυχία -Πρόγραμμα Comenius







 Μαζί με το Σεπτέμβρη και τη νέα σχολική χρονιά ,μια πολύ μεγάλη επιτυχία ήρθε για το σχολείο μας.Το Δημοτικό Σχολείο Δισπηλιού επιλέχθηκε, ανάμεσα σε εκατοντάδες σχολεία που έκαναν αίτηση, για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius με τίτλο "Space Teds Adventures Around Europe ".Πρόκειται για μία πολυμερή σύμπραξη 10 ευρωπαϊκών σχολείων που θα εργαστούν από κοινού για 2 χρόνια σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων.


 Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να διευρύνει τους ορίζοντες των παιδιών,   και να τα οδηγήσει στην Ευρωπαϊκή τους ταυτότητα. Μέσα από κοινές δραστηριότητες,  τα παιδιά θα μάθουν να συνεργάζονται,  να ερευνούν , να επικοινωνούν και ν’ ανταλλάσσουν απόψεις με παιδιά από διαφορετικές χώρες. Θα έρθουν σ’ επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς, θα συλλέξουν πληροφορίες για τις συνεργαζόμενες χώρες και θα μάθουν να σέβονται  τα ήθη και τις παραδόσεις τους.


 Έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη επικοινωνίας στις ξένες γλώσσες και της χρήσης στις νέες τεχνολογίες. Το τελικό προϊόν θα είναι ένας πολύγλωσσος ιστοχώρος που θα παρουσιάζει τα επιτεύγματα του προγράμματος σε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία .

 Δείτε τα αποτελέσματα εδώ:
 Aποτελέσματα ΙΚΥ -2013