Feeds RSS
Feeds RSS

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ξενάγηση στο Λούβρο -Παρίσι


Video: A visit to the Louvre museum
(κάντε κλικ)
Το μουσείο του Λούβρου (γαλλικά: Musée du Louvre) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει 35.000 έργα τέχνης - το 8% των αποκτημάτων του, που υπολογίζονται στα 445.000 κομμάτια [1]. Οι μόνιμες συλλογές του μουσείου καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων και ανάμεσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές, που καλύπτουν[2] 25 αίθουσες ή χώρους.

Η σφαγή της Χίου-Ντελακρουά


Ο Ευγένιος Ντελακρουά (γαλλικά Eugène Ferdinand Victor Delacroix) (26 Απριλίου 1798 - 13 Αυγούστου 1863) ήταν μεγάλος Γάλλος ρομαντικός ζωγράφος του 19ου αιώνα, που επηρέασε την ζωγραφική συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ιμπρεσιονισμού. Εμπνεύστηκε από ιστορικά γεγονότα όπως η Ελληνική και η Γαλλική Επανάσταση, καθώς και από ένα ταξίδι του στο Μαρόκο.

Το 1824 παρουσίασε τη «Σφαγή στη Χίο», εμπνευσμένος από το πραγματικό γεγονός της Ελληνικής επανάστασης, και ο πίνακας αγοράστηκε από την Γαλλική κυβέρνηση για 6000 φράγκαΜε τον πίνακα αυτό η Ελληνική Επανάσταση έγινε γνωστή στην Ευρώπη και ο αγώνας των Ελλήνων συγκίνησε τους Ευρωπαίους.

Ο πίνακας βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

"Η Ελευθερία οδηγεί το λαό ". Πίνακας εμπνευσμένος από τη Γαλλική Επανάσταση