Feeds RSS
Feeds RSS

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ





Mε την ολοκλήρωση των μαθημάτων ,ολοκληρώθηκε και η συμμετοχή της Γ΄Τάξης στον διαγωνισμό "Σχολικά μαγειρέματα -Τρέφομαι μεσογειακά ,ζω καλύτερα " .



Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με αφορμή την ένταξη της Μεσογειακής Διατροφής, στις 16 Νοεμβρίου του 2010, στον Κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO, τις αλλαγές στον παραδοσιακό τρόπο διατροφής, αλλά και τη θέση που καταλαμβάνει η χώρα μας, πανευρωπαϊκά, στην παιδική παχυσαρκία δημιούργησε τον ιστοχώρο ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ στην πλατφόρμα i-create. Είναι χώρος αναφοράς, προβληματισμού, δράσεων, δημιουργικότητας, επικοινωνίας, διαγωνισμών, παιχνιδιών και γνώσης γύρω από θέματα διατροφής.







Ο χώρος αυτός ξεκίνησε τη δράση του με τον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό.
Στα πλαίσια της Ευέλικτης ζώνης αλλά και διαθεματικά ,μιλήσαμε για τη Μεσογειακή διατροφή, για τις διατροφικές συνήθειες στη χώρα μας,για την παιδική παχυσαρκία και για τη υιοθέτηση σωστών πρακτικών αναφορικά με τη διατροφή.
Με αυτή την αφορμή συμμετείχαμε στον διαγωνισμό και αφού συγκεντρώσαμε και μελετήσαμε πολλές παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας (Καστοριά),επιλέξαμε δύο από αυτές ( Γριβάδι σούπα με γκαρούφα-Γουλιανός Όξινος) και τις αναρτήσαμε στον ιστότοπο της δράσης αυτής.
Οι συνταγές ,που αποτελούν ένα μόνο κομμάτι του διαγωνισμού ,θα κριθούν από ομάδα ανθρώπων ειδικών σε θέματα διατροφής και θα επιλεγούν οι αντιπροσωπευτικότερες με βάση τη σπανιότητα τους και τη σύνδεση τους με την τοπική κουζίνα και τη Μεσογειακή διατροφή.
Αυτές που θα επιλέγουν θα μαγειρευτούν από διακεκριμένους σεφ και θα αποτελέσουν μέρος ενός σχολικού ημερολογίου.
Ευχόμαστε η συμμετοχή μας να έχει ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

(Ο σύνδεσμος του διαγωνισμού)
ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ στην πλατφόρμα i-create