Feeds RSS
Feeds RSS

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Νέο έργο E-Twinning για την Ά Τάξη!








Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , ένα καινούριο E-Twinning έργο ξεκινάει για την Ά Τάξη του σχολείου μας.Το E-Twinning είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων, μέσω του οποίου μαθητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης έρχονται σε επαφή και επικοινωνούν μέσω διαδικτύου και ταχυδρομείου.Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης εκπονούν από κοινού κάποια προγράμματα.


Η περσινή Γ΄Τάξη ολοκλήρωσε με επιτυχία δύο προγράμματα E-Twinning ( Christmas Carols και Christmas Cards).Μάλιστα βραβεύτηκε και για τα δύο έργα και κέρδισε Quality Labels( Eικέτες Ποιότητας ) που είναι και η ανώτερη διάκριση στο πρόγραμμα,καθώς δείχνει πως τα έργα που εκπονήθηκαν ήταν ποιοτικά και ωφέλησαν ιδιαίτερα τους μαθητές που συμμετείχαν .






Η φετινή Ά Τάξη θα συμμετάσχει αρχικά σε ένα ενδιαφέρον έργο που θα αφορά μαθητές της πρώτης σχολικής ηλικίας.Ο τίτλος του είναι : The Travelling Box( Το Ταξιδιωτικό κουτί).
Με λίγα λόγια : 11 σχολεία από 8 ευρωπαϊκές χώρες ( Ισπανία, Ιταλία, Σλοβενία ,Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία,Ρουμανία και Πολωνία ) έχουν " δημιουργήσει" ηλεκτρονικά μία " αλυσίδα" σχολείων.Κάθε τάξη που συμμετέχει θα ετοιμάσει από ένα ταξιδιωτικό κουτί που θα το γεμίσει με πράγματα που θα φτιάξουν ή θα προμηθευτούν οι μαθητές. Τα κουτιά θα ακολουθήσουν μία προκαθορισμένη πορεία ( θα στέλνονται από το ένα σχολείο στο άλλο).Κάθε νέα τάξη θα προσθέτει τα δικά της πράγματα.Όταν τα κουτιά επιστρέψουν στα σχολεία από τα οποία ξεκίνησαν ,θα είναι γεμάτα από δώρα ,αναμνηστικά και εργασίες των μαθητών.

Ήδη έχουμε συζητήσει στην τάξη για την¨αλυσίδα¨των σχολείων και δουλεύουμε πάνω στον χάρτη της Ευρώπης για να εντοπίσουμε τις χώρες με τις οποίες θα συνεργαστούμε.


Για τους περσινούς Bloggers...:
Μπορείτε να δείτε και να εκτυπώσετε τα βραβεία σας στις παρακάτω διευθύνσεις.


Christmas Carols
http://desktop.etwinning.net/library/desktop/pdf/qualitylabel/etw_qualitylabel_33010_el.pdf
Christmas cards
http://desktop.etwinning.net/library/desktop/pdf/qualitylabel/etw_qualitylabel_33011_el.pdf