Feeds RSS
Feeds RSS

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Eπίσκεψη Comenius στο Anagni της Ιταλίας.

Στα πλαίσια του προγράμματος Comenius πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Istituto Compensivo 1ο στην μεσαιωνική πόλη Anagni στην Ιταλία στις 24 -28 Μαρτίου 2014. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τα 10 σχολεία της σύμπραξης "Space Teds Adventures Around Europe".Το Δημοτικό Σχολείο  του Δισπηλιού εκπροσώπησαν : ο διευθυντής Ευαγγελίδης Γιώργος, η συντονίστρια του προγράμματος Αλεξάνδρα Μιχαλοπούλου και τα μέλη της  παιδαγωγικής ομάδας του Comenius Aλεξάνδρα Τρύφου και Νίκος Κύρου.
















Την πρώτη μέρα της συνάντησης επισκεφτήκαμε το Istituto Compensivo 1 Anagni ,γνωρίσαμε τα μέλη των άλλων αποστολών και τους ιταλούς  εκπαιδευτικούς .Ξεναγηθήκαμε  στους χώρους του σχολείου και παρακολουθήσαμε μια καταπληκτική  τελετή υποδοχής από τους μαθητές, οι οποίοι μας παρουσίασαν παραδοσιακά και μοντέρνα ιταλικά τραγούδια , χορούς και όμορφα βίντεο για την πατρίδα τους.
Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στο όμορφο Anagni και συμμετείχαμε στο επίσημο meeting όπου συζητήθηκε η πορεία του προγράμματος  και  διαμορφώθηκε  το πλάνο των επόμενων δραστηριοτήτων.



































Την δεύτερη μέρα επισκεφτήκαμε και ξεναγηθήκαμε στους χώρους του "G.Markoni -Secondary School" στο Anagni, που αποτελεί ένα είδος τεχνικού γυμνασίου, και γνωρίσαμε από κοντά τη δουλεία των καθηγητών και των  σπουδαστών του. Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε σε ιστορικούς χώρους της πόλης , όπως το Bonifacio's Palace και τον Καθεδρικό Ναό του Αnagni.



















 Η τρίτη μέρα περιελάμβανε επίσκεψη στο Βατικανό ,στη Ρώμη ,όπου οι οικοδεσπότες μας φρόντισαν να μας εξασφαλίσουν πρόσβαση στην Πλατεία του Αγ.Πέτρου για να παρακολουθήσουμε το καθιερωμένο κήρυγμα του Πάπα Φραγκίσκου. Η συνέχεια της ημέρας περιελάμβανε περιήγηση στην Ρώμη και επίσκεψη σε ιστορικά μνημεία.


                 Mε τον Tom και την Susan από την ομάδα της Σκωτίας.















Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε ξανά στο σχολείο όπου έγινε η ανταλλαγή δώρων και υλικού σχετικού με το πρόγραμμα  και ο αποχαιρετισμός με τους εταίρους.










             O διευθυντής μας με την Francesca και την Brunella , υπεύθυνες του  προγράμματος και της υποδοχής στο Anagni.


Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για τις 27 Απριλίου -2 Μαϊου στην Ελλάδα ,στο δικό μας σχολείο.